استاد دانشگاه علامه طباطبايي گفت: اثر تربيتي کانون‌هاي اصلاح و تربيت براي کودکان و نوجوانان معارض قانون بسيار ضعيف است.

به گزارش عطنا به نقل از تسنيم، موذن‌‌زادگان در همايش سراسري چشم‌انداز حقوق کودک در جمهوري اسلامي ايران با بيان اينکه استفاده از اصطلاح کودک و نوجوان بزه‌کار بار منفي و نامناسبي دارد، اظهار داشت: بهتر است به جاي استفاده از اين اصطلاح از اصطلاح کودک و نوجوان معارض قانون که بار منفي کمتري دارد استفاده شود. وي با اشاره به واکنش‌هاي اجتماعي در قبال کودکان و نوجوان معارض قانون افزود: تنها واکنش اجتماعي که مي‌توان نسبت به اين افراد استفاده کرد واکنش‌هاي اصلاحي و تربيتي است. بايد واکنش‌هايي که در قبال رفتار اين افراد اتخاذ مي‌کنيم صرفا جنبه اصلاحي و تربيتي داشته باشد و نبايد واکنش‌هايي که جنبه سرکوبگري دارد اعمال شود.اين استاد دانشگاه ادامه داد: حبس ابد نيز معادل مجازات اعدام است و ابدا نبايد در ارتباط با کودکان و نوجوانان حبس ابد اعمال شود و اگر هم چنين مجازاتي اعمال مي‌شود بايد امکان آزادي و بخشودگي پيش‌بيني شود. اين استاد دانشگاه به نگهداري کودکان معارض قانون در کانون‌هاي اصلاح و تربيت اشاره کرد و گفت: نگهداري کودکان و نوجوانان در کانون اصلاح و تربيت آخرين راه علاج است ضمن اينکه اثر تربيتي کانون‌ها بسيار ضعيف است و قضات بايد توجه کنند و کودک‌هاي معارض قانون را به اين کانون‌ها اعزام نکنند. براساس مطالعات ميداني صورت گرفته اثر تربيتي کانون‌هاي اصلاح و تربيت بسيار ضعيف است و بيشتر بايد از واکنش‌هاي مراقبتي و درماني در خصوص کودکان و نوجوانان معارض قانون استفاده شود.